Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
A zuhanásbiztonság szakértője

Létrán való munkavégzés biztonságban

Létrán való munkavégzés biztonságban

Soron következő cikkünk a létrán való biztonságos közlekedéssel kapcsolatos. Érdemes felülvizsgálni a cégnél már régóta használt megoldásokat. Legyen naprakész a biztonságos munkavégzés témakörében! Megéri!

A zuhanás veszélyéről általában magasban vagy mélyben végzett munkával kapcsolatban beszélhetünk. Lehetnek azonban más veszélyes helyzetek is, ahol szükség lehet a leesés elleni védelem biztosítására. Ilyen a létrán való közlekedés is, ami az egyik legveszélyesebb tevékenységek közé tartozik.

A létramászáshoz kapcsolódó zuhanásbiztonsági rendszer feladata, hogy a függőleges irányú mozgás megfelelő védelem és biztosítás alatt legyen. Fontos kiemelni, hogy nem csak a mászást kell biztonságossá tenni, hanem a munkavégzést is.

Mikor használunk leggyakrabban létrát?

·         magasban vagy mélyben lévő munkához

·         munkaeszközök kiszolgálásánál

·         építkezésen

·         karbantartásnál

 

Érdemes külön odafigyelni az alábbiakra:

·         Ne feledjük, hogy a létrán való munkával csak az a munkatárs bízható meg, aki egészségügyi szempontból arra alkalmas.

·         Biztonságos közlekedést és feljutást biztosítani kell

·         A létrán való munkavégzés biztonságát is meg kell valósítani.

·         A létrán való munkavégzés előtt meg kell bizonyosodni a létra megfelelő műszaki állapotáról.

·         Amennyiben szerszámot vagy kisebb-nagyobb anyagot, munkadarabot fel kell vinni, ajánlatos testre rögzített táskát használni. 10 kg-nál nehezebb tárgy felvitele veszélyes lehet!

·         Különösen oda kell figyelni azokra a munkákra, ami nagy fizikai megterheléssel jár, vagy ahol a munkavégzés veszélyes anyagokkal történik.

·         Amennyiben a rögzített létrán háttámasz található, ez nem helyettesíti a létramászáshoz szükséges zuhanásbiztonsági védőeszközöket.

Az oldal tetejére